1 προπαίδεια την ημέρα… και 2… και 3…

1 προπαίδεια την ημέρα… και 2… και 3…

Τώρα που έρχονται τις γιορτές βοηθήστε τα παιδιά να διώξουν από πάνω τους τον φόβο της μάθησης και προτρέψτε τα να εξασκηθούν σε πράγματα που τα δυσκολεύουν. Μην ξεχνάτε όμως! Μικρούς, εύκολους και διασκεδαστικούς στόχους. Καθώς, ο σημαντικότερος στόχος των γιορτών είναι η ξεκούραση και το να πάρουν τα παιδιά μια μικρή ανάσα πριν ξεκινήσει το υπόλοιπο μισό σχολικό έτος.

Η πρότασή μου έχει να κάνει με ένα θέμα που τα παιδιά μπορεί να το λατρέψουν και να το μισήσουν ταυτόχρονα. Τις προπαίδειες!

Το αν τα παιδιά θα τις λατρέψουν ή θα τις μισήσουν είναι στο χέρι μας! Ας τους μάθουμε λοιπόν τον διασκεδαστικό, ευχάριστο τρόπο.

Αρχικά ετοιμάστε το “μπρελόκ” της προπαίδειας! θα το βρείτε εύκολα στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ιδέες για δασκάλους και όχι μόνο…

http://ideesgiadaskalous.blogspot.com/2013/11/propaideia-mprelok.html

Έπειτα, εκτυπώστε το ημερολόγιο που σας δίνω παρακάτω και προτρέψτε να παιδιά να επιλέγουν μία διαφορετική προπαίδεια την ημέρα για να εξασκηθούν κάνοντας παράλληλα την αυτοαξιολόγησή τους.

Να θυμάστε πως παίζει μεγάλο ρόλο το πως παρουσιάζουμε κάτι στα παιδιά! Ας διαλέξουμε λοιπόν την αγάπη και τον ενθουσιασμό για να τους παρουσιάσουμε αυτό το γιορτινό challenge!

1_προπαίδεια_την_ημέρα

Για επιπλέον ενίσχυση της μνήμης των παιδιών υπάρχουν πολύ ωραία τραγουδάκια με τις προπαίδειες στο you tube που συνδέουν τα πολλαπλάσια με στιχάκια.