Υπάρχουν μέρες στην εβδομάδα που τρέχουμε να προλάβουμε τις υποχρεώσεις μας και όσα θέλουμε να κάνουμε – και όχι απλά δεν προλαβαίνουμε, αλλά έχουμε και μία διάχυτη απογοήτευση ότι κι αυτά που κάναμε δεν τα κάναμε όσο καλά θα θέλαμε. Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο, η πρώτη αρχή που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι πως δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο αυστηροί με τον εαυτό μας και να επιδιώκουμε σε όλα την τελειότητα, και κάτι ακόμα, κάθε μέρα είναι διαφορετική.
Κάπως έτσι μπορεί να μοιάζει και μια ημέρα μελέτης για ένα παιδί. Η διαφορά είναι ότι το παιδί ίσως να μην έχει προλάβει καν να βάλει στη σειρά αυτά που έχει να κάνει. Αν λοιπόν το δικό του πρότυπο μίμησης, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο γονιός, βιώνει έναν συνεχή «αγώνα δρόμου», το ίδιο και περισσότερο άγχος μεταφέρεται στο παιδί.

Ας οργανωθούμε λοιπόν!
- θέστε προτεραιότητες
- κρατήστε ένα ημερολόγιο με τη σειρά των πραγμάτων που έχετε να κάνετε
- αφήστε χρόνο για ξεκούραση και διασκέδαση
Μερικοί μπορεί να γελάτε ήδη! Δώστε όμως μια ευκαιρία σε μια πιο οργανωμένη καθημερινότητα και ξαφνικά θα σας φανεί πως η ημέρα έχει περισσότερες ώρες.

Ας δούμε όμως πρώτα μερικά tips:
- οι στόχοι θα πρέπει να είναι μικροί και μετρήσιμοι (πολύ συγκεκριμένοι)
- δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα γιατί αυτό θα μας προσθέσει περισσότερο άγχος, αντιθέτως, θέτουμε προτεραιότητες
- συζητάμε και οργανώνουμε τους στόχους μαζί με τους αγαπημένους μας
- είμαστε έτοιμοι να θέσουμε νέους στόχους όταν οι προηγούμενοι έχουν αρχίσει να γίνονται κομμάτι της καθημερινότητάς μας
- αν μία κατάσταση την έχουμε αξιολογήσει λάθος, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αναπροσαρμογή
Μην ξεχνάτε! Αυτά και άλλα μικρά tips μπορούν να βελτιώσουν μία ήδη λειτουργική καθημερινότητα και προϋποθέτουν αγάπη και θετικά συναισθήματα. Αν νιώθετε λοιπόν πως το άγχος της καθημερινότητας υπερβαίνει εσάς ή τα παιδιά σας είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.